Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، ایسنا به نقل از لایو ساینس، "نیل کامینز"، فیزیکدان دانشگاه ماین در پاسخ به این سوال می‌گوید: در حقیقت طغیان آب‌ها دور از انتظار نیست. شناخته‌ شده‌ترین اثر ماه بر زمین جزر و مد است و اگر ماه نصف فاصله‌ی کنونی را با زمین داشت، قدرت جزر و مد هشت برابر می‌شد. در نتیجه برخی از جزایر زمین بیشتر طول روز را در زیر آب بودند و مناطق ساحلی پر جمعیت نیز غیرقابل سکونت می‌شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: افزایش شدت جزر و مد تنها نتیجه‌ی نزدیک شدن ماه به زمین نیست. ماه بر روی خشکی‌های زمین نیز اثر می‌گذرد و اگر به طور اتفاقی به زمین نزدیک شود، امواج شدید انرژی به زمین برخورد می‌کند.

"جازمین اسکارلت" که یک آتش‌فشان‌شناس در دانشگاه "کوئین مری" لندن است، می‌گوید: بروز یک "گرانش ناگهانی" بر روی پوسته زمین اثر می‌گذارد و باعث ایجاد زمین‌لرزه‌های بیشتر و فوران آتش‌فشان‌ها می‌شود.

به طور مثال قمر "آیو" (Io) سیاره‌ی مشتری که از نظر آتش‌فشانی فعال‌ترین عضو منظومه‌ی شمسی است را در نظر بگیرید، این قمر در اثر گرانش سیاره‌ی مشتری بدین شکل درآمده است و اگر ماه نیز به زمین نزدیک شود، زمین سرنوشتی مشابه پیدا خواهد کرد.

کشف سیاره کوچکی که به سمت زمین می‌آید!

علاوه بر اتفاق‌هایی که برای پوسته زمین رخ خواهد داد، در طول زمان سرعت چرخش زمین نیز کاهش می‌یابد. زمانی که ماه اقیانوس‌ها را به سمت خود می‌کشد، اصطکاک ایجاد شده بین آب‌ها و کف اقیانوس باعث کند شدن چرخش زمین می‌شود. به گفته‌ی "کامینز"، امروزه گردش زمین در حدود یک هزارم ثانیه در هر قرن کاهش می‌یابد و اگر ماه در فاصله‌ای معادل نصف فاصله‌ی کنونی با زمین قرار داشت، سرعت چرخش زمین با سرعت بیشتری کاهش می‌یافت.

اگر ما بتوانیم از زمین‌لرزه‌های ناگهانی، فوران آتش‌فشان، طولانی شدن روز و شب و جزر و مد شدید جان سالم به در ببریم، شاهد کسوف‌های مکرر خواهیم بود. از آن‌جا که ماه بخش بزرگی از آسمان را فرا می‌گیرد، احتمال عبور آن از جلوی خورشید بیشتر است. ظاهر ماه در آسمان مشابه ظاهر کنونی آن خواهد بود تنها کمی بزرگ‌تر.

اگر ماه به آرامی و نه به صورت ناگهانی به زمین نزدیک شود، چه اتفاقی رخ خواهد داد؟

به گفته‌ی "اسکارلت"، تغییرات در جذر و مد و پوسته زمین به آرامی رخ می‌دهد. روز و شب‌های طولانی می‌تواند جو زمین را تغییر دهد و باعث تغییراتی در تکامل موجودات شود.

آیا این امکان وجود دارد که ماه به زمین نزدیک شود؟

پاسخ این سوال تنها حدس و گمان است، اما "کامینز" می‌گوید: اگر یک سیاره‌ی بزرگ در زمان و مکان مناسب نزدیک به ماه و زمین قرار بگیرد، می‌تواند ماه را به سمت زمین سوق دهد. حتی اگر چنین اتفاقی رخ دهد، سال‌ها طول می‌کشد که ماه به نصف فاصله‌ی کنونی خود از زمین برسد و اثرات آن بلافاصله در زمین حس نخواهد شد.

کد خبر 615456 برچسب‌ها نجوم - سیاره - ستاره

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: نجوم سیاره ستاره زمین نزدیک شود نصف فاصله جزر و مد اگر ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۷۴۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«اصپاک» بیش از ۱۳ هزار مشترک دارد/ تفکیک از مبداء ۱۲ درصد پسماندها در اصفهان

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: سامانه اصپاک بیش از ۱۳ هزار مشترک در شهر اصفهان دارد که امیدواریم تا پایان سال به مرز ۵۰ هزار مشترک برسد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سیدامیر سامع امروز_چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت_ در سی‌ودومین ویژه‌برنامه «به احترام مردم اصفهان» با محوریت بهره‌برداری از پروژه‌های سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان اظهار کرد: پس از ۳۵ سال برنامه‌ریزی و اقدام مستمر امروز مدیریت پسماند شهر اصفهان در این نقطه قراردارد.

وی افزود: طی سال‌های گذشته اقداماتی انجام شده و امروز مدیریت پسماند یک مدیریت هوشمند، دانش‌مبنا، محیط زیستی و مدیریت سبز است، این نتیجه تلاش تمام افرادی است از گذشته‌های دور تلاش کردند و در این دوره مدیریت شهری در این نقطه قرار داریم.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان این که در حوزه تفکیک از مبدا پسماندها فرازها و فرودهایی در سال‌های گذشته داشتیم، گفت: در حال حاضر ۱۲ درصد تفکیک از مبدا انجام می‌شود که امیدوارم تا پایان سال به ۱۵ درصد برسد.

سامع خاطرنشان کرد: سامانه اصپاک بیش از ۱۳ هزار مشترک در شهر اصفهان دارد که امیدواریم تا پایان سال به مرز ۵۰ هزار مشترک برسد.

خبر در حال تکمیل است…

کد خبر 751669

دیگر خبرها

  • عکس| جاگیری عجیب کمک داور در بازی استقلال!
  • اعتراض «لاپید» به گرانی فزاینده در سرزمین‌های اشغالی
  • «اصپاک» بیش از ۱۳ هزار مشترک دارد/ تفکیک از مبداء ۱۲ درصد پسماندها در اصفهان
  • تازه‌ترین نظریه توطئه: ما دو خورشید داریم که دومی پشت اولی پنهان شده!
  • چرا مشتری ۷۹ قمر دارد ولی زمین فقط یکی؟
  • کلاف سردرگم فاضلاب شهر بندرعباس با عزم دولت سیزدهم باز شد
  • سیاره مشتری ممکن است عامل وجود ماه زمین باشد
  • کشف اتفاقی شهاب‌سنگ در ایران؛ قطعه‌ای زیبا از هسته یک سیاره را ببینید | تصویر
  • ماه در وضعیت اوج زمینی قرار می‌گیرد
  • اگر ماه ناگهان در آسمان ناپدید شود چه اتفاقی می‌افتد؟