Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-08@20:38:44 GMT

زمین از نگاه آدم‌فضایی‌ها چگونه است؟

تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۱۰۴۹۶

زمین از نگاه آدم‌فضایی‌ها چگونه است؟

زمانی تصور بر این بود که زمین مرکز جهان است، اما تحقیقات منجمان طی قرون متمادی نشان داد که این کره خاکی نه تنها مرکز جهان نیست بلکه مرکز منظومه شمسی هم نیست.

خبرگزاری میزان _ آنا نوشت: زمین سومین سیاره منظومه شمسی است که در فاصله حدوداً ۱۵۰ میلیون کیلومتری خورشید قرار دارد. سیاره ما از نظر منابع مختلف غنی‌ترین و از نظر اندازه پنجمین سیاره منظومه شمسی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیاره ما در طول تاریخ چند میلیارد سالهِ خود فرازونشیب‌های مختلفی را پشت سر گذاشته است.

شاید یکی از پرسش‌هایی که تا پیش از اکتشافات فضایی برای بشر همواره جای سؤال بود، شکل و اندازه زمین بود. زمین از فضا چگونه به نظر می‌رسد؟ تا چه اندازه می‌توانیم از زمین دور باشیم و آن را با چشم غیرمسلح ببینیم؟ برای یافتن پاسخ این پرسش‌ها بد نیست سفری خیالی در منظومه شمسی داشته باشیم. از طریق کاوش در منظومه شمسی می‌توان با منظره‌هایی شگفت‌انگیز مواجه شد.

تصور کنید سوار یک فضاپیما هستید و از جو زمین دور می‌شوید. اگر در فاصله ۳۰۰ کیلومتری از سطح زمین باشید تقریباً در همان مداری قرار گرفته‌اید که ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) در آن قرار دارد. از پنجره این ایستگاه، سطح زمین با هیبت به نظر می‌رسد. در طول روز می‌توانید مجموعه خصوصیات فیزیکی قابل تشخیص و اشکال طبیعی سطح زمین را به وضوح مشاهده کنید (که به زمین‌چهر مشهور است). در طول شب از مدار زمین می‌توان متوجه چراغ شهر‌ها شد.

 

تصویر زمین در طول روز از ایستگاه فضایی بین‌المللی در سال ۲۰۱۲

فاصله از مدار ماه به بعد

وقتی از کنار ماه عبور می‌کنیم (در فاصله حدود ۳۸۰ هزار کیلومتری زمین)، سیاره آبی‌مان شبیه به یک توپ تابناک در فضا به نظر می‌رسد. شکلی که زمین از روی ماه دیده می‌شود با تصویری که ما از روی زمین، کره ماه را مشاهده می‌کنیم بی‌شباهت نیست.

اولین تصاویر زمین از کره ماه در مأموریت آپولو گرفته شد. آپولو ۸ در سال ۱۹۶۸ اولین پرواز فضایی بشر بود که از مدار زمین خارج شد. این اولین فضاپیمای بشر بود که از میدان گرانشی زمین خارج شد و توانست در مدار ماه قرار گیرد. این رویداد یکی از بزرگ‌ترین دستاورد‌های بشر در عرصه فضایی بود، زیرا برای اولین بار از اتمسفر زمین خارج شده بودیم.

تصویر زمین از ماه که توسط فضانوردان آپولو ۸ در سال ۱۹۶۸ ضبط شد

ماه تنها قمر زمین است. شناخت ما نسبت به این قمر ارزشمند در قیاس با سال‌های گذشته بسیار بیشتر شده است. فضاپیمای روباتیک کاگویا (Kaguya) در سال ۲۰۰۷ در مدار ماه چرخید. این فضاپیما که توسط ژاپن پرتاب شده بود مبداء و تکامل ماه را مورد مطالعه قرار داد.

تصویر زمین از فضاپیمای کاگویا در سال ۲۰۰۷

حالا بیایید دورتر شویم تا بتوانیم زمین و ماه را با هم در فضا ببینیم. تصویر بعدی وقتی اولین بار منتشر شد حیرت بسیاری را برانگیخت. ما عادت داریم ماه را به صورت هلالی‌شکل در طول شب‌ها تماشا کنیم، اما این اولین بار بود که زمین به این صورت دیده می‌شد. تصویر مزبور در ۱۸ سپتامبر ۱۹۷۷ گرفته شد.

از ۱۹۷۷ به بعد فضاپیما‌های زیادی به نقاط مختلف منظومه شمسی گسیل شدند. تصویر بعدی، زمین و ماه را نشان می‌دهد که توسط دوربین چند طیفی فضاپیمای نی‌اِر (NEAR) در ۲۳ ژانویه ۱۹۹۸، در مسیر سیارک ۴۳۳ اروس به دست آمده است. هر دو تصویر از فاصله ۴۰۰ هزار کیلومتری گرفته شد.

زمین و ماه طی دو تصویر مختلف در فاصله زمانی حدود ۲۰ سال

وقتی از زمین و ماه دور شوید، مدار سیاره‌های مریخ، مشتری و زحل را پشت سر می‌گذارید. از زاویه دید تمام این کُرات، زمین شبیه به یک ستاره به نظر می‌رسد که هر چه از آن دورتر شویم کم‌رنگ‌تر می‌شود.

تصاویر بالا از سیاره زحل که ششمین سیاره در مدار دور خورشید است گرفته شده است. تنها پنج فضاپیما از زمین آن قدر دور شده‌اند؛ دو فضاپیمای وویجر، دو پایونیر و فضاپیمای نیوهورایزنز که سال ۲۰۱۵ از پلوتو عبور کرد. این سفینه‌ها برای رصد زمین طراحی نشده‌اند.

آیا روی کاغذ می‌توان زمین را از فواصل فراتر از زحل دید؟

اگر فقط از نظر روشنایی صحبت کنیم، پاسخ مثبت است. سیاره ما در فاصله ۱۴ میلیارد کیلومتری تا وقتی که از مدار نپتون دور نشویم آنقدر کم‌نور نمی‌شود که با چشم غیرمسلح غیرقابل مشاهده نباشد. حالا مدار پلوتو را در نظر بگیرید. پلوتو یکی از اجرام منظومه شمسی است که در سال‌های اخیر به دلایل مختلف از جمله عدم اثرگذاری کافی بر اقمارش از جایگاه سیاره بودن تنزل درجه یافته است. مدار این سیاره کوتوله بیضوی است و شعاع آن با خورشید از ۴.۴ میلیارد کیلومتر تا ۷.۳ میلیارد کیلومتر متغیر است.

زمین در پشت حلقه‌های زحل دیده می‌شود/ تصویر از فضاپیمای کاسینی.

اما یک عامل دیگر نیز وجود دارد. وقتی از زمین دور می‌شوید، سیاره ما به خورشید نزدیک و نزدیکتر به نظر می‌رسد. به عبارت دیگر هرچه دورتر شوید تابش نور خورشید منظره زمین را بیشتر تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. به همین علت از پلوتو احتمالاً نمی‌توانید زمین را ببینید.

اگرچه هیچ کس به طور دقیق نمی‌تواند یک ادعای دقیق در مورد منظره زمین از فواصل دور داشته داشته باشد (زیرا اولاً هیچ انسانی آن را امتحان نکرده و ثانیاً بینایی هر فرد از دیگری متفاوت است)، اما می‌توان حدس زد زمین پس از مدار زحل به سختی قابل تشخیص باشد.

فرض کنید روزی فضانوردان و منجمان بی‌پروای زمین به پلوتو بروند و از آنجا از تمام ابزار مورد نیاز برای مشاهده زمین تحت تابش شدید خورشید برخوردار باشند. آیا در آنجا می‌توان با تلسکوپ زمین را به طور اجمالی مشاهده کرد؟ احتمالاً بله، اما کار آسانی نخواهد بود و باید زیرساخت زیادی به آنجا منتقل شود. فراموش نکنیم رصد پلوتو از زمین، همین حالا هم کار آسانی نیست.

ازاین‌رو در پاسخ به این پرسش که زمین در فضا تا کجا قابل رؤیت است، می‌توان از منظر روشنایی (به عنوان یک نقطه روشن) تا ۱۴ میلیارد کیلومتر دورتر را در نظر داشت، اما در عمل رؤیت زمین از آن فاصله چالش‌برانگیز خواهد بود، زیرا تابش شدید خورشید بر منظره زمین غلبه می‌کند.

بیشتر بخوانید: مروری بر ۱۰ فاجعه فضایی جهان

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: کره زمین فضانورد

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کره زمین فضانورد نظر می رسد منظومه شمسی زمین و ماه سیاره ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۱۰۴۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«به آمار مزخرف ام باپه نگاه نکنید؛ بر خلاف او، مسی و نیمار همه‌جای زمین حضور داشتند»

پس از عملکرد ضعیف برابر دورتموند در هر دو بازی رفت و برگشت، انتقادات زیادی علیه کیلیان ام باپه مطرح شده‌اند

طرفداری | شب گذشته (سه‌شنبه) و در دیداری از دور برگشت مرحله نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا فصل ۲۰۲۳/۲۴، دو تیم پاری سن ژرمن و بوروسیا دورتموند به مصاف یکدیگر رفتند که تقابل آن‌ها با نتیجه ۱-۰ به سود زنبورها خاتمه یافت. با این نتیجه، دورتموند با برتری ۲-۰ در مجموع دو بازی رفت و برگشت، راهی فینال شد.

پاری سن ژرمن (0) 0-1 (2) دورتموند؛ موج زرد و مشکی آماده تسخیر اروپا

در حالی که انتظار می‌رفت کیلیان ام باپه در آخرین روزهای حضورش در پاری سن ژرمن، طلسم‌شکنی کند و تیمش را برای اولین بار به قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا برساند، این ستاره فرانسوی به مانند فصول گذشته باز هم ناکام بود و نتوانست برابر بوروسیا دورتموند کاری از پیش ببرد. او در هر دو بازی رفت و برگشت کاملا معمولی ظاهر شد و خطر جدی‌ای روی دروازه گرگور کوبل خلق نکرد. 

پس از پایان بازی، دیدیه روستان که برای روزنامه اکیپ فرانسه قلم می‌زند، شدیدا از عملکرد کیلیان ام باپه انتقاد کرد و گفت: 

به آمار و گل‌های مزخرف ام باپه نگاه نکنید، او یک دهم گل‌های خود را مقابل جبل الطارق به ثمر می‌رساند. شما به من می‌گویید ام باپه بهترین بازیکن جهان است، اما او در بازی‌های مهمی مثل بازی با دورتموند محو می‌شود و اصلا او را نمی بینید! او هیچ کاری در این بازی‌ها نمی‌کند. مسی و نیمار وقتی همسن ام باپه‌ بودند، همه جای زمین حضور داشتند و شما تاثیر آن‌ها را روی بازی می‌دیدید، اما کیلیان این‌گونه نیست.

از دست ندهید ????????????????????????

درد بی‌پایان؛ چهره ناصر الخلیفی بعد از حذف مقابل دورتموند (عکس) ادین ترزیچ، هوادار دیروز، سرمربی فینالیست امروز داروین نونیز به شایعات پیوستن به بارسلونا قوت بخشید! سوتی عبدالله ویسی روی آنتن زنده؛ تخلف پاداش 3.5 میلیاردی فولاد؟ 

دیگر خبرها

  • پرتاب ۴ ماهواره با یک موشک به مدار زمین
  • «به آمار مزخرف ام باپه نگاه نکنید؛ بر خلاف او، مسی و نیمار همه‌جای زمین حضور داشتند»
  • تازه‌ترین نظریه توطئه: ما دو خورشید داریم که دومی پشت اولی پنهان شده!
  • چرا مشتری ۷۹ قمر دارد ولی زمین فقط یکی؟
  • آغاز فعالیت نخستین ماهواره اندازه‌گیری باران
  • سیاره مشتری ممکن است عامل وجود ماه زمین باشد
  • کشف اتفاقی شهاب‌سنگ در ایران؛ قطعه‌ای زیبا از هسته یک سیاره را ببینید | تصویر
  • ماه در وضعیت اوج زمینی قرار می‌گیرد
  • در این سیاره سرعت باد مثل سرعت «گلوله» است
  • اگر ماه ناگهان در آسمان ناپدید شود چه اتفاقی می‌افتد؟